woensdag 13 mei 2009

Maria Fernandez winner of Prix du Port 2009


Singer Maria Fernández is winner of the second edition of the Prix du Port, a prestigious music prize for talented students of the Rotterdam Conservatorium 'CODARTS '. Maria won 10.000 euro after a breathtaking final with impressive performances. Director of the Rotterdam harbor enterprise, Mr. Hans Smit handed over the price. During the Doble Ocho Music Competition, Maria had won the encouraging prize with her Piano player Norman Peplov. She will play with him during the Gala dinner of the Antwerp Tango festival end oktober 2009.


Zangeres Maria Fernández is de winnaar van de tweede editie Prix du Port, de prestigieuze prijs voor muzikaal toptalent van het Rotterdams Conservatorium Codarts, Hogeschool voor de Kunsten. Na een zinderende finale met indrukwekkende optredens ontving zij zaterdagavond in het nieuwe Luxor Theater uit handen van Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam 10.000 euro en een beeld van de Nederlandse kunstenaar Eric Claus. De Your World Port publieksprijs ging naar zangeres Maria João Mendes. Zij ontving een cheque van 2.500 euro.


Maria Fernández nam het tijdens de grootse finale-avond op tegen vier andere Codarts-studenten in een avondvullend programma dat gepresenteerd werd door Sanne Wallis de Vries.

De vakjury bestond uit juryvoorzitter Martijn Sanders, actrice Annet Malherbe, Graham Sheffield (directeur Barbican Centre in London), zangeres Lílian Vieira en cellist Ernst Reijseger. Zij beoordeelden de vijf finalisten op muzikaliteit, vakmanschap, concept en presentatie. Het niveau van alle deelnemers was erg hoog en voor zowel de jury als het publiek was het dan ook een moeilijke keuze.


De winnaar

Maria Fernández (studente aan de Rotterdam World Music Academy) gaf samen met pianist Norman Peplow een zeer persoonlijk optreden. Haar verhalende songs vormden een eerbetoon aan de muziek uit de Zuid-Amerikaanse en Spaanse traditie. Volgens de jury “bleef ze hiermee erg bij zichzelf. Met haar prachtige stem betrok ze het publiek bij haar ontroerende verhaal en was ze in staat om met weinig middelen een zeer mooie performance neer te zetten”.

Prix du Port 2009

Prix du Port is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, Codarts, Hogeschool voor de Kunsten en het Luxor Theater Rotterdam . De prijs van € 10.000 wordt gesponsord door het Havenbedrijf Rotterdam. Hiermee wil het jong talent aan zich binden en stimuleren tot grootse prestaties.
De Your World Port publieksprijs werd aangeboden door Your World in het kader van Rotterdam Jongerenhoofdstad van Europa. Your World Port is het gezamenlijke initiatief van haven en stad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten